Skip to main content

Over mij

Wat leuk dat ik je iets over mezelf mag vertellen. Ik ben Elke, getrouwd met Edward en mama van Noanne van 5 jaar oud. Wij wonen in een appartement in Geldrop, vlakbij een groot bos waar we vaak te vinden zijn. In huis wordt veel gezongen, gedanst, gefotografeerd en gefilmd. Ik hou er ook enorm van om samen met Edward te genieten van een mooie film of serie. Verder vind ik het heerlijk om te tekenen met Noanne of naar een van haar voorstellingen (in huis) te kijken.

uitvaartfotografie Elke Teurlings

Muziek bij uitvaarten en andere vorming

Ideeën en rituelen rondom het overlijden hebben altijd mijn interesse gehad. Als musicus was ik vanaf het begin van mijn opleiding regelmatig betrokken bij het verzorgen van muziek bij uitvaarten. Ik heb piano aan het conservatorium gestudeerd en ben 11 jaar actief geweest als pianist en pianodocent. Ik speel nog steeds af en toe bij een uitvaart of in een verzorgingshuis.

Daarnaast heb ik 11 jaar wiskundeles gegeven op een middelbare school en heb ik in 2013 mijn studie tot kunstzinnig muziektherapeut afgerond.

Mijn vader heeft me tijdens de middelbare school leren fotograferen. Toen ik in Maastricht piano ging studeren, ging de spiegelreflex camera mee. Het is altijd een manier geweest om de schoonheid van de wereld om me heen te vangen.

De eerste fotoreportages

Ik ben later pas veelvuldig mensen gaan fotograferen. Namelijk toen Edward en ik een aantal keren achter elkaar werden gevraagd een bruiloft vast te leggen. Edward heeft kunstacademie gedaan en we pakten dit avontuur meteen professioneel aan. Hieruit ontstond Azcona Fotografie.

Diverse offline en online workshops en persoonlijke mentoringtrajecten hebben mijn fotografie zeer gevormd. Met mijn bruidsfotografie heb ik al verschillende nationale en internationale prijzen mogen ontvangen. Tot begin 2019 heb ik als vrijwilliger voor stichting Earlybirds in het ziekenhuis foto’s gemaakt van te vroeg geboren kinderen.

Levenskeuzes

In 2017 heb ik op de terugweg van een workshop geboortefotografie in Zeeland op de snelweg een auto-ongeluk gehad. Enkele weken hierna overleed een van mijn beste vrienden. Deze twee intense gebeurtenissen hebben er mede toe geleid dat ik in 2018 stopte met wiskunde lesgeven en verder op zoek ging naar wat ik echt wil bijdragen aan deze wereld.

Met mijn afscheidsfotografie wil ik mensen troost bieden en helpen in het verwerken van verlies. Ik geloof dat de schoonheid van kunst en muziek onmisbaar is in het leven. Ik ben dankbaar dat families me het vertrouwen geven hun meest dierbare momenten, voor en voorbij de dood, vast te leggen.

Juist in de coronatijd zijn foto’s van onschatbare waarde.

Vragen over afscheidsfotografie worden binnen 24 uur beantwoord.

Alle foto’s op deze site zijn geplaatst met toestemming van de betrokkenen.