Skip to main content

Uitvaartfotografie

Uitvaartfotografie is het vastleggen van de momenten rondom een uitvaart. Je kunt hierbij denken aan de ceremonie van de uitvaart, maar ook de momenten daarvoor en daarna. Het sluiten van de kist bijvoorbeeld, wat in zeer besloten kring gebeurt. Tijdens de ceremonie fotografeer ik momenten zoals het binnenbrengen van de kist, aansteken van kaarsen en het luisteren naar toespraken.

Persoonlijk houd ik ook erg van het vastleggen van details die voor jullie van betekenis zijn. Soms weet je vooraf dat die er zijn, maar misschien nog wel vaker zijn het details die je pas later op de foto’s terugziet.

“Het gaat niet om de tranen, maar om de troost,” is mijn antwoord als mensen onzeker zijn over de aanwezigheid van mijn camera. Ik leg de liefde tussen jullie vast, de manier waarop jullie met elkaar verbonden zijn op deze intense dag.

uitvaartfotografie van familie

Waarom een uitvaart laten fotograferen

Wanneer je een uitvaart laat fotograferen, weet je dat je altijd aan de hand van foto’s terug kunt kijken op deze emotionele dag. De uitvaart wordt vaak in een roes beleefd, foto’s kunnen helpen in het verwerken van deze gebeurtenis. Wie waren erbij? Hoe zag de kist er precies uit? En die mooie bloemen?

Kinderen die afscheid moeten nemen, kunnen op latere leeftijd terugkijken. Vooral als het om erg jonge kinderen gaat, kan de fotoreportage het enige zijn dat hen aan de uitvaart herinnert.

De foto’s kunnen helpend zijn in de rouwverwerking.

“Op de dag dat je na zovele mooie jaren definitief afscheid moet nemen van je geliefde leef je in een trance.
Er gebeuren allerlei zaken volgens een vooraf besproken schema; maar echt bewust maak je die, vanwege je verdriet, niet mee.
Het is daarom heel fijn om later via een fotoboek op je gemak alles nog eens terug te zien en op die manier weer te beleven.
Zeker omdat het afscheid heel sereen en liefdevol in beeld is gebracht.”

Ad

Werkwijze uitvaartfotografie

Ik werk op een journalistieke wijze, wat inhoudt dat ik fotografeer wat er is, zoals het is. Door het vertrouwen dat families me geven, kan ik echt dichtbij komen. Tegelijkertijd heb ik als buitenstaander voldoende emotionele afstand om goed werk te leveren. Uiteraard werk ik alleen met professionele apparatuur. Hierdoor kan ik ook in moeilijkere lichtomstandigheden mooie foto’s maken. Tot slot ben ik op een respectvolle en rustige manier aanwezig.

We beginnen met een persoonlijk gesprek waarin jullie wensen kenbaar worden gemaakt. Daarnaast vind ik het erg fijn om contact te hebben met jullie uitvaartbegeleider of ritueelbegeleider. Op die manier ben ik het beste op de hoogte van het verloop van de dag en kan ik dit zo goed mogelijk fotograferen. Je leest hier meer over mijn werkwijze.

De uitvaartreportage

De uitvaartreportage bestaat uit zorgvuldig geselecteerde en bewerkte hoge resolutie foto’s. Met de mooiste foto’s hiervan maak ik in overleg met jullie een album. Hierin kunnen indien gewenst ook beelden of teksten van de rouwkaart of uit de woorddienst worden verwerkt.

Prijzen uitvaartfotografie

Het fotograferen van een uitvaart is mogelijk vanaf 500 euro. Bij sommige uitvaartverzekeringen wordt uitvaartfotografie zelfs gedekt. Lees hier over mijn tarieven.

Rondom een overlijden moet er heel veel worden geregeld. Om het voor jullie makkelijker te maken, heb ik pakketten samengesteld. Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Of vul hieronder je gegevens in, dan bel of mail ik je zo spoedig mogelijk.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Juist in de coronatijd zijn foto’s van onschatbare waarde.

    Mijn werkwijze is respectvol, vriendelijk en klantgericht.

    Alle foto’s op deze site zijn geplaatst met toestemming van de betrokkenen.