Skip to main content

Werkwijze uitvaartfotografie

De uitvaart wordt als een journalistieke reportage benaderd; ik fotografeer dat wat er is, zoals het is. Sfeerbeelden en detailfoto’s ondersteunen het verhaal. Tijdens de ceremonie gebruik ik geen flitslicht en beweeg ik me zo geruisloos mogelijk. Uiteraard gebruik ik alleen professionele fotoapparatuur.

Door het vertrouwen dat families me geven, kan ik echt dichtbij komen. Tegelijkertijd heb ik als buitenstaander voldoende emotionele afstand om goed werk te leveren. Tot slot ben ik op een respectvolle en rustige manier aanwezig.

Mijn achtergrond

Als musicus heb ik veel ervaring in het verzorgen van muziek tijdens uitvaartdiensten. Daarnaast kan ik als muziektherapeut garanderen dat ik op een zorgvuldige en discrete manier werk. Ook ga ik respectvol om met jullie wensen en privacy. Hier lees je meer over mij.

Jullie wensen

In een persoonlijk gesprek kunnen jullie aangeven wat jullie wel of niet gefotografeerd willen hebben. Jullie mogen me in de dagen voorafgaand aan de uitvaart altijd bellen of mailen als jullie nog vragen of aanvullingen hebben. Ook vind ik het fijn om vooraf contact te hebben met jullie uitvaartbegeleider of ritueelbegeleider.

“Ik ben er stil van. Zo indrukwekkend. Ontroerend mooi. Prachtig hoe je beelden hebt vastgelegd, bijvoorbeeld het poëziealbum met het kaarsje of de glimlachende nabestaanden. Een prachtig vormgegeven troost.”

geestelijk verzorger
detail van de uitvaart

Wat krijgen jullie

Na de uitvaart worden de foto’s zorgvuldig geselecteerd en bewerkt. Binnen een week ontvangen jullie alvast een slideshow met de eerste beelden. Uiterlijk vier weken na de uitvaart ontvangen jullie alle foto’s digitaal in hoge resolutie.

De mooiste foto’s verwerk ik voor jullie in een album. Zij maken samen het verhaal. Bij iedere reportage zorg ik voor een professioneel en strak opgemaakt album met een selectie van de foto’s. De opmaak van het album en de keuze van de foto’s gaat in overleg. Ik maak een voorstel waar jullie opmerkingen bij kunnen plaatsen. Indien gewenst verwerk ik in het album ook beelden van de rouwkaart en/of teksten uit de woorddienst.

Lees hier meer over uitvaartfotografie.

Prijzen uitvaartfotografie

Het fotograferen van een uitvaart is mogelijk vanaf 500 euro. Bij sommige uitvaartverzekeringen wordt uitvaartfotografie zelfs gedekt. Lees hier over mijn tarieven.

Rondom een overlijden moet er heel veel worden geregeld. Om het voor jullie makkelijker te maken, heb ik pakketten samengesteld. Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Juist in de coronatijd zijn foto’s van onschatbare waarde.

Mijn werkwijze is respectvol, vriendelijk en klantgericht.

Alle foto’s op deze site zijn geplaatst met toestemming van de betrokkenen.